woensdag 17 januari 2018

slaaplekker

Deze week leerden we over de dag en de nacht, we maakten een schimmenspel, we moesten raden wie of wat er achter het witte doek stond.
Daarna keken we naar schaduwdetails op papier.Juf had haar knuffel mee, haar pyjama, tandenborstel,... Ze deed een toneeltje over het slaapritueel. De kleuters waren geboeid. "Heeft juf nog een knuffel?" ja hoor ;-)
Daarna konden ze in de kring het verhaaltje naspelen.


anna-lotto
Op elke kaart staan er een paar prenten uit 4 verschillende boekjes, anna gaat slapen, anna poetst haar tanden, ...
Ze draaien elk om beurt een kaartje om, is het een kaartje voor op je grote kaart? Dan mag je het er op leggen. Zo snel mogelijk je hele kaart vol!


Onze vlindermeisjes ontdekten de strijkparelsWe schilderen de dag en de nacht.


We deden de lotto ook eens klassikaal, in groepjes tegen elkaar, sommige kleuters willen héél graag winnen.


Kleur het bedje met de meeste knuffels:

Op vrijdag kwamen we in pyjama naar school! Dikke pret! 
We deden allemaal samen het slaapritueel na en mochten echt onze tanden poetsen.We spuwden het water uit op de laatste pagina van het boekje van Lanterfantje, alle kleuren kwamen terug, dat vonden we super leuk. Probeerden jullie het thuis ook al eens met het boekje?


Nog een verhaaltje en dan slapen gaan, shhht, het was heel stil in de klasWe maakten nog een knutselwerk en tekeningen om onze Senne weer blij te maken!


Juf had zwarte doeken gehangen op de mat, het is er pikke donker. Er liggen lichtjes en glow in the dark sterren, gezellig hoorOp vrijdagmiddag gingen we buiten fietsen. Sommige vriendjes wilden nog een tekening maken voor Senne, dus namen we alles mee naar buiten.

Camille werd onze vuilniswagen, ze verzamelde alle koekenpapiertjes en deed ze heel flink in de vuilbak. 


cheeeeese pyjamaaaaa


Geen opmerkingen:

Een reactie posten