donderdag 5 november 2015

'Griezelleuk!'

Maandag kwamen we in de klas en de spin had een reuze web gesponnen! Daar konden we heel leuk mee spelen.
We leerden een leuk heksenliedje: https://www.youtube.com/watch?v=07Bdn95AKTg
We prikten de figuren van het liedje uit en kleefden er een stokje aan.
Zo kregen we precies poppenkastpoppen!

Met de poppen gingen we een schaduwspel spelen maar een schaduw, wat is dat?We keken eerst naar een filmpje over schaduwen. Daarna gingen we buiten kijken of wij ook een schaduw hebben. Ja hoor! Maar wel alleen maar als de zon schijnt...
 Daarna probeerden we het binnen met een wit laken en een lamp. Wat leuk! We raadden wie er achter het doek stond.Toen speelde ik een schaduwspel met de figuren van het heksenliedje en daarna gingen de kleuters zelf aan de slag. Leuk hoor, zelf verhalen uitvinden en toneeltjes spelen!

We knipten en plakten ook heksenpuzzels. De rupsen met 6 stukjes en de vlinders met 8 stukjes.


 Wie is het spook? We voelden, stelden vragen en luisterden goed naar de stem van het spook.

Sommige kleuters maakten deze week ook een spooklampje. Ze deden dit met verband. Maar waar wordt verband eigenlijk echt voor gebruikt? Jay toonde het voor. Ahaaaaa da's van de dokter!


Donderdag kwamen enkele kleuters verkleed als griezels. Wat eng!! Samen met de kleuters van juf Els maakten we griezelsoep. Eerst handen wassen en dan groentjes snijden...
Mmmm!Donderdag vierden we ook de verjaardag van Jay. Hij werd 4 jaar!


 
En we vierden ook een beetje feest voor mij. Een afscheidsfeestje met zelfgebakken cake. Het werd dus een hele dag smullen!


Vrijdag was het herfstwandeldag. Een hele dag buiten ravotten dat was SUPER!!
Het was een griezelige en leuke week. En zoals ik al zei, ik vond het SUPER SUPER fijn om even de juf van dit zalige klasje te mogen zijn. Prettige vakantie!!
(Juf) Janne 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten