zaterdag 10 oktober 2015

'Rupsje Nooitgenoeg'

Een nieuw thema dus ook nieuwe spullen in onze grote koffer.
Wat zijn die gespen toch moeilijk om open te doen!


Er kwam onder andere een zak uit met allerlei soorten fruit. 'Kan je raden, kan je raden wat zit er in de zak, wat zit er de zak...' 


  We luisterden naar het verhaal: 'Rupsje Nooitgenoeg' en dachten na waarom de rups zo zou heten.

Het memoryspelletje van de rups vonden we super leuk! Voor de vlinders zaten er wat meer kleine verschillen in de prenten en werden er ook meer kaartjes gebruikt dan voor de rupsen. De vlinders moesten dus heel goed opletten!


 De kleuters brachten heel veel reclameblaadjes mee. Dank je wel daarvoor! We gingen op zoek naar het fruit en knipten die uit. Wat knippen de rupsen graag!

We maakten zelf een Rupsje Nooitgenoeg. De kleuters moesten heel goed kijken welke parel ze eerst op de pijpenrager moesten steken en dan, en dan,...

 
 Samen met de rupsen speelde ik een spelletje.
Eerst moesten we gooien met de reuzedobbelsteen en kijken hoeveel rolletjes we mochten nemen. Goed tellen dus! Soms was er ook eens een kruisje en dan moesten we een beetje wachten.


Dan evenveel rolletjes nemen als rondjes op de dobbelsteen.


Die mochten op de rups...


Zeven rolletjes op de stok? Juij! Gewonnen! Dan mocht het kopje van de rups er op.
Donderdag maakten we samen met de klas van juf Els fruitsalade. Wat hadden jullie veel fruit mee! Super!!
Eerst handen wassen en dan fruit snijden.
Alles mengen in een kom en klaar! Mmmmmm fruitsalade opeten in het zonnetje. Lekker!!


Warre, Joppe en ik hadden nootjes meegebracht naar de klas. We mochten eens proeven.

Sommige vriendjes vonden het super lekker en andere duidelijk iets minder...

We probeerden de prenten van het boek 'Rupsje Nooitgenoeg' in de juiste volgorde te leggen.
Warre wou toch nog eens kijken of het wel juist was en vertelde bij de prenten het volledige verhaal. 'Ja, juist!'Een nieuwe maand dus ook een nieuwe prent van Wannes. Vorige maand ging het over stop zeggen als je iets niet meer leuk vond en nu ging het over 'er kan altijd nog een vriendje bij'. We namen dit eens heel letterlijk. Er lag een mat op de grond en de kleuters mochten raden met hoeveel ze hierop zouden kunnen staan. En wat bleek? Er kon altijd nog een vriendje bij! Zelfs zoveel vriendjes tot iedereen er op stond! :-)


We werkten deze week ook rond reeksen. De rupsen kleurden, de vlinders knipten en kleefden. Soms was het wel een beetje moeilijk voor de rupsen. Gelukkig konden de vlinders helpen.


 De kleuters tekenden een appel na. Wel moeilijk hoor een cirkel tekenen...


 Toen we klaar waren met opruimen ontstond er een feestje in de klas. De kleuters begonnen spontaan de polonaise te doen! Wat een toffe bende :-)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten