zaterdag 3 oktober 2015

'Ik ben een GROTE kunstenaar'

We luisterden naar het verhaal: 'Kobe maakt een museum' en kregen zelf ook zin om een museum te maken maar wat is een museum zonder kunstwerken?
We gingen aan de slag!


 Enkele kunstenaars moesten nog scheuren en het papier op de juiste kleur kleven in de vakjes. Anderen begonnen met een nieuw kunstwerk. Een kunstwerk van de gekke meneer Kadinsky! We moesten cirkels schilderen met een knikker, bestempelen met een vierkantje en we mochten ook een cirkel schilderen met onze handen! Dat was leuk en ook een beetje glibberig.


 Er werden ook nog kunstwerken gemaakt met kosteloos materiaal in het kunstatelier.


Toen al onze kunstwerken klaar waren wilden we natuurlijk dat er mensen een kijkje zouden komen nemen in ons museum maar hoe zouden de mensen dit kunnen weten? 
We dachten na en lazen nog een beetje verder in het boek: 'Kobe maakt een museum'. Kobe nodigde de mensen uit via posters. Dat was een goed idee! De kleuters beslisten om de klas van juffrouw Els en de klas van juffrouw Griet uit te nodigen dus moesten we twee posters maken.


Toen de posters af waren gingen we naar juf Els en Griet om ze uit te nodigen. Oef! Ze hadden allebei zin om te komen! Spannend...

Vrijdag was het eindelijk zo ver! Ons museum werd geopend. Iedereen kreeg een taakje en we leidden de gasten rond. Ze vonden onze kunstwerken heel mooi en we kregen dikke duimen. Wat waren we trots!

 Joppe en Liam telden hoeveel jongens en meisjes er kwamen kijken in ons museum.

Emma en Anna-Lucia gaven een handje aan de bezoekers en heetten hen goedemorgen.
De andere kleuters zaten bij een kunstwerk en vertelden hoe ze dat hadden gemaakt. De kunstenaars mochten ook zelf een naam zoeken voor hun kunstwerk. De vlinders mochten dit samen met mij typen op de computer.
We deden natuurlijk ook nog een heleboel andere dingen...

We speelden het spelletje ik zie, ik zie wat jij niet ziet. We moesten goed op de vorm en de kleur letten.
 We keken in boekjes rond kunst, kleuren en vormen.

 De vlinders speelden een rijmspelletje met de grote dobbelsteen.


Samen speelden we 'Wie is het?' met de logiblokken. De kunstenaars boetseerden mooie figuren met het magische zand.
We maakten puzzels door goed te kijken naar de vormen,...

 
Op vrijdag gingen we (eindelijk) naar de kermis samen met de klas van juf Anja. We mochten drie keer op de draaimolen. Dat was SUPER leuk! (foto's volgen nog)
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten