zaterdag 17 oktober 2015

'Hoor de wind waait door de bomen'

Deze week hebben we veel kunnen ravotten buiten. Wat was dat leuk!!
Dinsdag gingen we in de buurt van school kriebelbeestjes zoeken, zagen we hoe de bomen hun blaadjes verloren, voelden we de koude wind op ons gezicht terwijl we ons koekje buiten op aten en speelden we natuurlijk ook een beetje. Juf Lien ging maar al te graag met ons mee. Twee juffen! Dat was tof! :-)


Op donderdag gingen we naar het bos. Brr wat was het koud! Gelukkig kregen we het lekker warm van al dat stappen, springen, lopen, spelen,...
 Deze week hadden er veel vriendjes kastanjes, nootjes, blaadjes, kriebeldiertjes,... mee. De kriebeldiertjes bekeken we even en lieten we dan samen weer vrij. Anouk had zelfs een kikker mee! We vonden dat die er wel heel verdrietig uit zag in een bokaal en lieten hem dus vliegensvlug weer vrij! Daaa-aaaaag kikker!

We leerden deze week ook een liedje over een eekhoorn. 'Hé eekhoorn, eekhoorn, zitten alle nootjes in je mond?' Hoeveel nootjes zouden er in onze mond passen? Wauw, wat een bolle kaken!Er waren egels in onze klas zonder stekels. Dat was gek! Gelukkig kunnen we al goed tellen en gaven we ze evenveel stekels als bolletjes op het kaartje.We deden ook een oefening waarbij we heel goed moesten kijken en nadenken. We moesten kijken naar de kleuren, de patronen en soms zelfs naar de grootte. Wel moeilijk hoor en toch konden sommige rupsen de oefening ook al.


 We werkten deze week ook aan onze kerstkaartjes. Hoe die er precies zullen uitzien blijft nog een groot geheim maar dit zijn enkele tips...


Deze week was het niet alleen buiten erg koud maar ook het water vond Joppe niet al te warm. ;-)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten