zaterdag 19 september 2015

'Opgepast in 't verkeer! Kan u ons helpen politiemeneer?'


Deze week probeerde iedereen zoveel mogelijk met de fiets, de step, te voet,... te komen maar welke voertuigen zijn er nog allemaal?
We sorteerden ze per soort voertuig, per kleur, per plaats waar ze voorkomen (ter land, ter zee of in de lucht),...

Liam en ik brachten politiekleren mee naar de klas en samen met alle vriendjes maakten we een politiebureau. Blijkbaar zitten er heel veel dieven in onze klas want iedereen moest wel eens naar de gevangenis. ;-) Er werden ook veel boetes geschreven. Boetes voor het stelen van blokjes, auto's,... We maakten een verkeerslicht door te schilderen, knippen, prikken en plakken. (Maar ik vergeet soms een beetje om van alles foto's te nemen ;-) )
 We speelden met verschillende auto's en reden hiermee op een rare weg.We keken naar de schaduwen van verschillende soorten auto's en zochten de juiste auto erbij. 
Er werden gevangenissen gebouwd met verschillende soorten blokken 
In de boekenhoek waren er boekjes rond het verkeer en de politie.

 

We keken naar een filmpje van Aya en leerden wat veilig en niet veilig was in het verkeer. Daarna maakten we een oefening. De rupsen moesten kijken naar twee prenten en zeggen wat goed was en wat niet. De vlinders moesten telkens zelf denken of iets veilig was of niet en vertellen waarom.
Een denkoefening met dieven in de gevangenis.


We zetten onze vingerafdrukken op een blad papier met inkt en daarna maakten we een groepswerk. We moesten binnen de lijnen van een REUZE vingerafdruk schilderen. Dat was moeilijk! Maar nu hebben we precies een kunstwerk in onze klas. 
Deze week kregen we ook een bezoekje van juf Lien en Nore! We mochten kriebelen aan Nores voetjes en kregen lekkere snoepjes. Dank je wel Nore! :-)

Tot volgende week!Geen opmerkingen:

Een reactie posten