zaterdag 26 september 2015

'Ik ben een GROTE kunstenaar'

Maandag stond die gekke koffer terug in onze kring. Wat zou er nu in zitten?
De kleuters deden hem open en voelden...
Een schildersezel, een schilderspalet, boekjes over kunst, schildersschorten, vormenmannetjes in verschillende kleuren,...

Er waren ook vormen in onze kring gekleefd. Daar stapten we op en we bouwden er hoge torens op. Zo kregen we torens in de vorm van een driehoek, vierkant of rechthoek. En die waren soms groter dan ons!!!We maakten onze zandtafel leeg en er kwam iets leuks in de plaats. Gekleurde pasta! Die konden we sorteren per kleur of per vorm.
Wannes had deze week twee keer een rare foto in zijn handen als we de klas binnenkwamen. Er stond telkens een meneer op de foto. Hij vertelde ons dat die mannen kunstenaars waren en wat ze hadden gemaakt. Toen daagde hij ons uit om ook zo'n kunstwerk te maken. Dus net zoals Michelangelo schilderden we 'ondersteboven' en net zoals Mondriaan waren we bezig met het maken van een kunstwerk met allerlei vierkanten.

Gelukkig hadden we grote schorten om aan te doen want amai, wat drupte die verf op ons gezicht, haar en kleren! 
 We boetseerden deze week ook als echte kunstenaars. Wat is dat toch leuk, spelen met de plasticine!  We sorteerden vormen en kleuren en probeerden ook de juiste volgorde na te leggen.
 Toen we de vormen iets beter leerden kennen probeerden we ook eens of we konden voelen welke vorm we in ons handen hadden. Hmmm... Ik voel 1,2,3 hoeken... Zou het een driehoek zijn? Ja! We speelden ook enkele spelletjes...
We speelden lotto. De rupsen met gemakkelijke figuren en de vlinders met kleine details die verschilden. We moesten dus heel goed kijken.We speelden ook een zoekspelletje met de vormen.Met de logiblokken maakten we mooie figuren.


Misschien hoorden jullie het al maar vrijdag zijn er 2 jongens en 2 meisjes van het Don Boscocollege gekomen om een kort spelletje te spelen met de kleuters. Dat was leuk! We kregen zelfs een cadeautje!


Wat is die week toch weer snel voorbij gevlogen!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten