maandag 13 januari 2014

goudlokje en de 3 beren: het verhaal

 Er waren eens 3 beren: mama beer, papa beer en kleine beer. Op een dag maakte mama beer superlekkere berenpap. Maar oei, die was nog veel te warm. De beren maakten een wandelingetje terwijl de pap wat kouder werd.
 Bij het berenhuisje klopte er een meisje aan: goudlokje. Ze riep heel luid "is daar iemaaaaand?" Ze hoorde niets maar ging toch naar binnen!

Ze zag de lekkere pap en had plots superveel honger. Ze proefde eerst van de grote kom maar die pap was nog veel te warm. Daarna proefde ze van de middelgrote kom, ook veel te warm! Ze proefde van het kleine kommetje en die pap was helemaal goed. Ze at heel de kom uit!
Ze werd wat moe en ging op de grote stoel zitten: te hard. Daarna op de middelgrote stoel: te zacht. Daarna op de kleine stoel: die was goed! Goudlokje begon te wiebelen en krak boem, de stoel ging stuk en Goudlokje viel op de grond.

 Nu werd ze pas echt moe. Ze ging eerst liggen op het grote bed: te hard, daarna op het middelgrote bed: te zacht, het kleine bedje was heel goed! Goudlokje viel meteen in slaap!
 Plots kwamen de beren thuis. "Hé?! Wie heeft er al mijn pap opgegeten? en mijn stoel stuk gemaakt??"
 Ze hoorden boven geluid en gingen kijken. De 3 beren zagen een meisje met mooie gouden krulletjes in het kleine bedje slapen. Kleine beer haalde een grapje uit en riep heel luid: boeeeeeeeeeee.
 Goudlokje schrok wakker, sprong recht ...
 en liep zo snel ze kan het huisje uit.De beren hebben Goudlokje nooit meer terug gezien in hun huisje en dat vond het kleine beertje wel jammer, hij had graag nog wat met haar gespeeld.
 Een groot applaus voor onze acteurs!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten